Monday, 2 April 2018

Next Step!








بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!

Alhamdulillah untuk nafas pada hari ini.Hidup lagi budak brutel ni dan still boleh mencoret luahan hati dekat diary ala-ala bimbo ni.Heheh :3 Ya lah... dua hari tak update entry baru... (kot-kot lah dah k.o kan??) Hohoho hashtag deep!
.
Memandangkan result Hana tak layak untuk masuk IPG.Hana dengan setekat hati tanpa perlu koner kiri koner kanan memilih form 6 sebagai jalan pintas untuk ke Universiti.
.
Memang itu yang Hana rancang selama ini.Tak layak IPG then masuk form 6.Heheh since Hana malas nak menyemakkan kepala hangguk ni fikir pasal UPU yang Hana tak boleh brain langsung tu.:') Seriously Hana tak nampak benda lain selain dua tu.Hana just nak cepat-cepat masuk U.Tanpa perlu bebankan parents Hana dengan yuran mahal-mahal bila ambil diploma kat kolej-kolej swasta.
.
Orang mungkin akan cakap yang Hana ni tak boleh keluar dari kotak! Result tak tip top lah! Form 6 untuk golongan level katun-katun lah :') Tak apa... sebaiklah gua brutel.Kalau tak aihhh! Confirm dah nangis macam kain buruk huhuhu T^T Btw,sebagai pencerahan,nanti Hana explain dengan secukup rencahnya tentang faktor-faktor Hana pilih Mr.STPM ok?! :3 Inshaallah cukup rencah... Garam,kari,aji no moto dengan makcik-makcik bawang sekali kisar masuk blender.Then masa tu mula lah korang takleh nak brain? huahuahua >_<.Hopefully netizen bawang tak makan cili bebanyak sangat masa dinner tadi heeeee :D (Tak faham? Then hashtag deep ja lah hohohoh)

Bubyee!! See ya again inshaallah.^_^ Jangan lupa jalan nak ke sini pulak heheh.Dah gi sambung tengok TACS kat astro Ria :3 


22 comments:

Carly Fifie Carly Fifie said...

Its okay girl.. choose jalan yang terbaik untuk kehidupan yang nak diteruskan.gud luck :)

Hana Chie Hana Chie said...

@Carly Fifie

Thank you for the motivation T^T T^T
.
hehe :D

Auni Sofea Auni Sofea said...

Go! Go! Hana boleh! Adik akak pi IKBN je, ktrg tak kasi masuk U..nnt jd macam kakak dia ni, balik kg xde keje. Aish..

Asyiqin Asyiqin said...

Goodluck Hana!
kin pun Form 6 jugak dulu, tapi lepas tu masuk Diploma UiTM.
Btw, perjalanan Hana masih jauh lagi. semoga semuanya dipermudahkan ye syg :)

anak denesor anak denesor said...

actually stpm jalan pintas ke u tau..sbb terus leh ambik degree..lompat terus tau..takyah ambik diploma..best ape..dah..abaikan je kata mereka semua..mereka bukan tahu pon..

Hana Chie Hana Chie said...

@Auni Sofea

hahah apa2 pun akak dah jadi Datin kak rumah now on hehe :D

Hana Chie Hana Chie said...

@Asyiqin

Thank you for the motivation kak! :') hehe btw sep sikit geng form 6!! >_<

Hana Chie Hana Chie said...

@anak denesor

Ha ah... netizen bukan tau apa pun huahuahua >_<
.
hhehe thank u buat Hana bersemangat tetiba haha :D

Ana Suhana Ana Suhana said...

Adik perempuan kak ana both amik stpm. Then further degree. Now dh grad dan keje. Stpm bagus tau. Masuk degree terus. Bukan calang2 org boleh amik. Kak ana pun xmampu ok. Good luck hana. Stay positive.

Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli said...

It's okay Hana.. People will talk.. They never stop.. Just ignore them..
Kak Sha doakan jalan yang hana pilih ini dipermudahkan Allah.. semoga cita-cita Hana akan tercapai.. Aamiin.. Keep on fighting girl..

ღizzati harunoღ ღizzati harunoღ said...

Good luck tau kak Hana...selalu sokong akak...

Hana Chie Hana Chie said...

@Ana Suhana

Thank you kak Ana T^T Seriously macam kena suntikan semangat baca komen kak Ana :') hehe thank you! thank you!!! <3 <3 <3

Hana Chie Hana Chie said...

@Shahida Dzulkafli

Thank youuuuu kak Sha :') semoga doa yang baik tu melantun kat kak Sha semula hehe >_<

Hana Chie Hana Chie said...

@ღizzati harunoღ

Thank you sudi support kak Hana <3 :D

nadhie wueen nadhie wueen said...

yes just follow your dreams n your heart. good luck!

Hana Chie Hana Chie said...

@nadhie wueen

Thank you for support sister!! heee :D

Atie Zieya Atie Zieya said...

no worries darling,
nak dpt ilmu,nk pandai.. dekat mana pon boleh belajar.. yg nk terima ilmu diri kita sendiri.. Form 6 is the best actually.. then terus ke degree :)!
good luck

dear anies dear anies said...

manusia ni akan terus bercakap selagi dia mampu berckp...pilhan di tangan kita nk dgr or ignore... tp kita berhak utk menentukan yg terbaik utk diri sendiri

Hana Chie Hana Chie said...

@Atie Zieya

Soo truee sister!! :') hehe thank you for supporting me T^T <3 <3 <3

Hana Chie Hana Chie said...

@dear anies

Hehe betul! betul! betul! >_< thank you for the motivation! <3 <3 <3

farhanna jafri farhanna jafri said...

adik akak mungkin masuk KPM atau IKBN sebab dia lebih kepada kemahiran. Nak suruh masuk F6, dia dah malas nak jumpa teori dah. Anyway, good luck Hana. Pilih jalan yang mana pun yang penting usaha kena mantap okay? From zero to hero gittew. All the best Hana! :D

Hana Chie Hana Chie said...

@farhanna jafri

Heheh pendek kata kena ikut minat baru boleh gerak! ^^ Good luck to adik kak FJ!!! <3