Monday, 9 April 2018

Misi 07






بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم 

Holla!!


Cewahh! tajuk bukan main hipster lagi hohohoh.So apakah benda asingnya misi 07 dak Gangster ni? =3
.
Seperti biasa bila nak dekat bulan puasa ni,maka kaum-kaum hawa pun akan melangsaikan hutang-hutang ABC masa bulan puasa yang lalu.Hopefully korang faham sendiri lah ya heeeeee :D ( nota kaki: ABC - Allah Bagi Cuti )
.
Macam tahun-tahun lepas,niat nak bayar hutang awal tapi nak buat macam mana bila ABC special sampai tak ikut time.Plus,asal nak mulakan misi membayar hutang,situ lah dapat tajaan ais krim berkontena-kontena,situlah Mrs.Mom semangat nak masak special,situlah baru teringat stok coklat kat cabinet. :') *Kalau puasa nanti risiko kena seludup lah pulak!*.hahaha! Ya ampunnn,nampak sangat Mr.Iman tak cukup sado lagi ni! Baru kena uji sikit dah goyang! hadoi! kata gangster?! :P Huhuhu so ter'postpone lah misi 07 Hana.Sebab apa 07? Sebab memang lazimnya 7 ringgit hutang yang nak dibayar hahaha ^^ Tapi pernah jugak berlaku di mana Hana dikehendaki untuk membayar hutang secara double,gara-gara ABC special datang tak diundang ngam-ngam penghujung bulan puasa.:') Even awal bulan tu dah berkibar-kibar bendera Jepun.Hahahaha korang jangan triggered! >_< 
.
Hem! Hana selaku netizen bawang,nak tanya ni... korang dah bayar ke hutang ABC last year? Opkos lah sudah kan? Heheh =3 Hana dengan Mrs.Mom start bayar ansur-ansur minggu ini.Inshaallah nak consistent biar habis terus tanpa baki se'sen pun.Sekali harung gitu! 
.
Apa-apa pun semoga kita semua terlepas dari beban-beban hutang duniawi.Tak kesahlah dari segi apa pun.... sebab hutang ni mengancam sikit hukumannya dekat sana nanti.T^T 
.
Sekian ^_^ Selamat Membayar Hutang!!! heeeeeeeeeeeeeee :D 


24 comments:

MisDiarios MisDiarios said...

ya ALLAH betul tu.. kalau bolehh elakkan lah berhutang.. kalau dh terdesak sgt jgn lupa langsaikan secepat mungkin :D

Hana Chie Hana Chie said...

@MisDiarios

hehe betul! betul! ^^

Dunia Zumal Dunia Zumal said...

Alhamdulillah terlaksana misi-misi khas tu yer

Auni Sofea Auni Sofea said...

Samalah kita..tengah gigih ganti hutang ni >_<

Shahrenadhirah Sabtu Shahrenadhirah Sabtu said...

Shaa pun sama ni sikit lagi tak banyak pun.Tapi bila dah berhenti nak mula balik tu YaAllah! Lemau ya ampunn ><

Miss Mirror a.k.a Sam Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tahniah Dik.. dah bayar hutang ABC.
Moga gembira di hari raya.

Thanks follow blog Akak. Akak pun follow sini.

Hana Chie Hana Chie said...

@Dunia Zumal

Tengah ongoing! hehe belum officially terlaksana lagi

Hana Chie Hana Chie said...

@Auni Sofea

hahah sep sikit kak! >_<

Hana Chie Hana Chie said...

@Shahrenadhirah Sabtu

Hahah sebab tu elok buat consistent :') sekali harung ja >_< Heheh

Hana Chie Hana Chie said...

@Miss Mirror a.k.a Sam

hahaha Inshaallah bergumbira di hari raya!! ^^
.
Thank u sudi follow blog senget ni :3

Shahida Dzulkafli Shahida Dzulkafli said...

Selamat mengganti Hana.. You can do it..

Cahaya Kebaikan ♥ Cahaya Kebaikan ♥ said...

BW hereee! Nice blog you have dear! ;)

Ana Suhana Ana Suhana said...

Lagi beberapa hari je nak masuk madrasah ramadan ni kan.apa yg patut bayar tu sila2 lah ye. Kak ana ada beberapa hari lagi je ni.heeh

Hana Chie Hana Chie said...

@Shahida Dzulkafli

heheh thank you kak Sha!!! <3

Hana Chie Hana Chie said...

@Cahaya Kebaikan ♥

Thank youuuu!!! ^_^

Hana Chie Hana Chie said...

@Ana Suhana

Hehe chaiyok! chaiyok! kak Ana >_< selamat membayar hutang heeee :D

Ika.S Ika.S said...

Hahaha sis pun otw nak membayo haha. :P

Hana Chie Hana Chie said...

@Ika.S

hahah bayar cepat2 tau! kasi cash sekali gus haha >_<

farhanna jafri farhanna jafri said...

tengah gigih mengganti ni nak pulak tahun lepas sakit so banyak jugak lah nak ganti. Tapi kalau tak dapat, bayar fidyah je la kot

Hana Chie Hana Chie said...

@farhanna jafri

heheh chaiyok! chaiyok! kak FJ!! ^^ Selamat mengganti!! :3

ღizzati harunoღ ღizzati harunoღ said...

Izzati kena ganti jugakk...( ̄▽ ̄)

Hana Chie Hana Chie said...

@ღizzati harunoღ

Selamat mengganti Izzati!!! <3 chaiyok! ^^

dear anies dear anies said...

mudah mudahan misi ini terlaksana dgn jayanya aminnn

Hana Chie Hana Chie said...

@dear anies

Heheh inshaallah... amiin ^^
.
Thank you <3